صفحه نخست

ايميل ما

آرشیو مطالب

لينك آر اس اس

عناوین مطالب وبلاگ

پروفایل مدیر وبلاگ

تور کربلا

تور کربلا نوروز

:: صفحه نخست
::
ايميل ما
::
آرشیو مطالب
::
پروفایل مدیر وبلاگ
::
لينك آر اس اس
::
تور کربلا نوروز
::
عناوین مطالب وبلاگ
::

::تور کربلا
::فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا
::درباره واقعه کربلا
::اماکن متبرکه عراق
::اطلاعات زائر
::هتل های کربلا
::هتل های نجف اشرف
::هتل های کاظمین


تمام لينکها تماس با ما


نويسندگان :
:: رامش
:: رضا والی نژاد

آمار بازديد :




زیارت امام حسین(ع) از گذشته تاکنون وثواب آن

تور کربلا. تور زمینی کربلا. تور هوایی کربلا.هوایی کربلا.

زیارت امام حسین(ع) به معنای حضور زائر در حرم امام حسین(ع) به قصد اظهار ارادت و احترام و کسب فیض معنوی. در فرهنگ شیعی یکی از برترین عبادت‌های مستحبی است که در مناسبت‌های متعدد دینی مانند عاشورا، اربعین، نیمه شعبان، عرفه، اعیاد فطر و قربان و شب‌های جمعه سفارش بیشتری به آن شده است. امامان شیعه به رغم تنگناها و سخت‌گیری‌های حاکمان وقت، همواره با ذکر فضیلت کربلا و منزلت رفیع حائر حسینی، شیعیان را به زیارت و بزرگداشت آن ترغیب کرده‌اند. در احادیث متعدد، افزون بر ذکر پاداش اخروی و آثار زیارت حرم امام حسین(ع)، آداب حضور در حرم و کیفیت زیارت مزار آن حضرت به تفصیل بیان شده است.



بر اساس برخی روایات دینی، محل شهادت امام حسین(ع) از دوره‌های پیش از اسلام مورد احترام بوده است.بنابر روایتی، علی علیه‌السلام نیز به هنگام بازگشت از جنگ صفین در کربلا حادثه عاشورا را یاد کرد و گریست.

گفته‌اند اولین زائر قبر امام حسین(ع) جابر بن عبدالله انصاری بود که با عطیه عوفی خود را در اربعین شهادت امام از مدینه به کربلا رساند سید بن طاووس در لهوف معتقد است حضرت زینب(س) و سایر اسرای کربلا نیز در این روز خود را به کربلا رسانده بودند. برخی نیز نخستین زائر را عبیدالله بن حر جعفی می‌دانند.

در عصر امویان، به رغم سخت‌گیری‌های آنان افرادی به زیارت امام می رفتند عقبه بن عمرو سهمی شاعر عرب زبان در اواخر قرن اول هجری برای زیارت وارد کربلا می‌شود، وی مرثیه‌ای در این هنگام می‌سراید.بر زائران مرقد، با وجود سختیگری های بنی امیه حائر حسینی تخریب نشد، اما برخی خلفای عباسی، از جمله هارون الرشید و متوکل، بارها اقدام به تخریب حرم امام حسین(ع) اقدام کردند. متوکل برای محو اثر قبر و بازداشتن مردم از زیارت، دستور داد زمین حائر را شخم بزنند و بر مقبره آب ببندند. در برابر، در زمان حکومت‌های آل بویه، جلایریان، صفویه و قاجاریه، برای توسعه و بازسازی و تزیین حرم حسینی، اقدامات اساسی و گسترده‌ای صورت گرفت.

ابن بطوطه (م۷۰۳ق) به زیارت مشهد امام حسین(ع) و غذا دادن به زوار در گوشه ای از حرم اشاره کرده‌است. ابن صباغ(متوفای ۸۵۵ق) نیز از زیارت گسترده مردم در قرن نهم خبر می دهد.
زیارت امام حسین(ع) در روایات

بر اساس روایات زیادی از پیامبر(ص) و همه امامان، یکی از برترین و پرفضیلت‌ترین اعمال، زیارت امام حسین(ع) در کربلا است و از آغاز تا بازگشت زائر از عمر او محاسبه نمی‌شود.برخی از فضائلی که در روایات به آنها اشاره شده عبارتند از:

    ثواب زیارت خداوند در عرش
    مباهات خداوند به زائران
    همجواری پیامبر، علی و فاطمه(ع)
    دعای پیامبر و امامان(ع)
    عاقبت به خیر شدن
    زیاد شدن روزی
    طولانی شدن عمر
    دفع خطرات
    آمرزش گناهان گذشته و آینده
    استجابت دعا
    دعای فرشتگان
    ثواب‌های فراوان

شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان سفارش امام زمان(عج) به سید احمد رشتی را بیان می‌کند که حضرت سه بار به او توصیه کردند هر روز زیارت عاشورا بخواند. حکایات بسیار زیادی از عالمان دینی در خواص و ویژگیهای زیارت سید الشهدا نقل شده و کتاب‌هایی نیز در این زمینه نگاشته شده است

در برخی جوامع حدیثی فصل‌هایی با عنوان وجوب زیارت امام حسین(ع) وجود دارد که می‌تواند نشان‌دهنده دیدگاه صاحبان این کتابها به وجوب این زیارت باشد، از جمله شیخ مفید در کتاب المزار و شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه.صاحب حدائق نیز قائل به وجوب زیارت امام حسین(ع) بود.


زیارت پیاده
قالَ الصّادقُ(ع): لَوْ یعْلَمُ النَّاسُ مَا فِی زِیارَةِ قَبْرِ الْحُسَینِ مِنَ الْفَضْلِ لَمَاتُوا شَوْقاً
امام صادق(ع) فرمود: اگر مردم فضیلت زیارت امام حسین را می‌دانستند از شوق جان می‌دادند.
کامل الزیارات، ص۱۴۲

در کتاب نور العین فی المشی الی زیارة قبر الحسین(ع) ۲۱ حدیث در فضیلت زیارت پیاده نقل شده است. برخی از ثوابهای زیارت پیاده به ازای هر گام چنین توصیف شده: مضاعف شدن حسنات، محو شدن برخی گناهان، بالا رفتن درجات، یک حج و یک عمره، پاداش جهاد در کنار پیامبر یا امام و ثواب شهیدی که خونش در راه خدا ریخته شده است.

در روایات مختلف به ازای هر گام این زیارت مقادیر مختلفی از ثواب مانند: یک حسنه و پاک شدن یک گناه، ده حسنه و پاک شدن ده گناه، هزار حسنه و پاک شدن هزار گناه و صد هزار حسنه و پاک شدن صدهزار گناه بیان شده است که می‌تواند به تفاوت سختی راه و حالات و معرفت افراد در زیارت مربوط باشد.

شیخ مرتضی انصاری از جمله احیاکنندگان این سنت بوده و خودش نیز پیاده از نجف به کربلا می‌رفت، میرزا حسین نوری این پیاده روی را هر سال داشته، سید محمد مهدی بحرالعلوم در دسته پیاده روی عزای شهر طوریج حضوری پر رنگ داشت، شیخ جعفر کاشف الغطا به این پیاده روی پایبند بوده و مرعشی نجفی بیست مرتبه پیاده به کربلا مشرف شد.در سال‌های اخیر شیعیان زیادی در نیمه شعبان و به ویژه در ایام اربعین با پای پیاده به زیارت می‌روند.

بر اساس روایات، به ازای هر پولی که در راه زیارت امام حسین خرج شده است خداوند هزاران شهر در آخرت به زائر پاداش می‌دهد و آنچه خرج کرده را در دنیا نیز برایش جبران می‌کند؛ کسی که خود نمی‌تواند برود به ازای هر درهمیکه برای زیارت دیگری پرداخته باشد چندین برابر آن را در دنیا به علاوه پاداشی به اندازه کوه احد در آخرت دریافت خواهد کرد.

از امام صادق و امام هادی علیهماالسلام نقل شده که به هنگام بیماری، افرادی را به نیابت از خود برای زیارت و دعا به زیارت امام حسین می‌فرستادند.
آداب خاص زیارت امام حسین(ع)

زیارت معصومین آداب و مستحباتی دارد که زیارت امام حسین در بین آنها آداب خاصی دارد؛ از جمله:

    روزه گرفتن در سه روز قبل از سفر
    اجتناب از خوردن غذاهای لذیذ و رنگارنگ و اکتفا به طعام ساده
    زیارت با حالت حزن و اندوه و غصه
    پرهیز از استعمال عطر و گلاب
    زیارت با سر و صورت و لباس آشفته مانند افراد ماتم زده و مصیبت‌زده
    غسل قبل از زیارت با آب فرات
    رفتن به زیارت با پای پیاده.

نمازهای زیارت مختلفی نیز برای امام حسین(ع) نقل شده است: دو رکعت با سوره‌های یس و الرحمن، چهار رکعت (دو نماز دو رکعتی) با سوره‌های توحید و کافرون، دو رکعت با سوره‌های الرحمن و تبارک، چهار رکعت (دو نماز دو رکعتی) در هر رکعت ۵۰ بار سوره حمد و ۵۰ بار سوره توحید؛ پس از برخی از این نمازها دعاهایی نیز وارد شده است.
ایام زیارتی خاص

زیارت امام حسین(ع) در تمام ایام سال و هر زمان که انسان توانایی داشته باشد مطلوب است، امام صادق(ع) فرمود:«سزاوار است که شخص توانگر سالی دو مرتبه و انسان تهیدست سالی یک بار به زیارت امام حسین(ع) برود». اما به جهت فضیلت برخی از زمان‌ها به زیارت امام حسین(ع) سفارش بیشتری شده است:

    شب و روز جمعه
    روز عرفه
    ماه رجب به ویژه اول و نیمه آن
    ماه شعبان به ویژه شب و روز نیمه شعبان
    روز میلاد
    هر روز ماه رمضان به ویژه نیمه و دهه آخر آن
    شب اول و شب آخر ماه رمضان
    شب‌های قدر به ویژه شب بیست و سوم
    شب عید فطر و قربان
    روز مباهله (۲۴ ذی الحجه)
    روز نزول سوره هل أتی (۲۵ ذی الحجه)
    شب عاشورا
    روز عاشورا
    اربعین

زیارت از راه دور
زیارت امام حسین(ع) از راه دور
اَلسَّلامُ عَلَیكَ یا مَوْلای وَ ابْنَ مَوْلای، وَ سَیدی وَابْنَ سَیدی، اَلسَّلامُ عَلَیكَ یا مَوْلای اَلشَّهیدُ بْنُ الشَّهیدِ، والقَتیلُ بْنُ الْقَتیلِ، اَلسَّلامُ عَلَیك وَ رَحْمَةُ الله وَبَرَكاتُهُ، أَنَا زائِرُك یابْنَ رَسُولِ اللهِ بِقَلْبی وَ لِسانی وَ جَوارِحی، وَ إِنْ لَمْ اَزُرْك بِنَفْسی مُشاهَدَةً لِقُبَّتِك، فَعَلَیك السَّلامُ یا وارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللهِ، وَ وارِثَ نُوح نَبِی اللهِ، وَ وارِثَ إِبْراهیمَ خَلیلِ اللهِ، وَ وارِثَ موسی كلیمِ اللهِ، وَوارِثَ عیسی رُوحِ اللهِ، وَ وارِثَ مُحَمَّد حَبیبِ اللهِ وَنَبِیهِ وَرَسُولِهِ، وَ وارِثَ عَلِی أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ وَصِی رَسُولِ اللهِ وَ خَلیفَتِهِ، وَ وارِثَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِی وَصِی أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ، لَعَنَ اللهُ قاتِلیك، وَجَدَّدَ عَلَیهِمُ الْعَذابُ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كلِّ ساعَة، أَنَا یا سَیدی مُتَقَرِّبٌ إلَی اللهِ جَلَّ وَ عَزَّ، وَ إِلی جَدِّك رَسُولِ اللهِ، وَ إلی أَبیك أَمیرِالْمُؤْمِنینَ، وَإلی أَخیك الْحَسَنِ، وَإلَیك یا مَوْلای، فَعَلَیك السَّلامُ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ بِزِیارَتی لَك بِقَلْبی وَ لِسانی وَ جَمیعِ جَوارِحی، فَكنْ یا سَیدی شَفیعی لِقَبُولِ ذلِك مِنِّی، وَ أَنَا بِالْبَراءَةِ مِنْ أَعْدائِك وَ اللَّعْنَةِ لَهُمْ وَعَلَیهِمْ أَتَقَرَّبُ إِلَی اللهِ وَإِلَیكمْ أَجْمَعینَ، فَعَلَیك صَلَواتُ اللهِ وَ رِضْوانُهُ وَ رَحْمَتُهُ.
سپس به قبر علی بن الحسین(علیهما السلام) (علی اكبر) توجّه می‌كنی و بر او سلام می‌گویی، و در پایان آنچه دوست داری از امور دنیا و آخرتت را، از خدا طلب می‌كنی، آنگاه چهار ركعت نماز می‌خوانی. سپس رو به قبله، به سوی قبر امام حسین(ع) و سایر شهدا متوجّه می‌شوی و به قصد وداع می‌گویی:
أَنَا مُوَدِّعُك یا مَوْلای وَابْنَ مَوْلای، وَ یا سَیدی وَ ابْنَ سَیدی، و مُوَدِّعُك یا سَیدی وَ ابْنَ سَیدی یا عَلِی بْنَ الْحُسَینِ، وَ مُوَدِّعُكمْ یا ساداتی یا مَعاشِرَ الشُّهَداءِ، فَعَلَیكمْ سَلامُ اللهِ وَ رَحْمَتُهُ وَ رِضْوانُهُ وَ بَرَكاتُهُ.
کامل الزیارات، باب ۹۶، صفحه ۲۸۷، حدیث ۲

زیارت از راه دور امام حسین(ع) نیز مانند سایر معصومان فضیلت بسیار دارد. امام صادق فرمود هرگاه منزل شما آنقدر دور بود که زیارت از نزدیک برایتان مشقت داشت بر بلندی منزل خود رفته و پس از دو رکعت نماز، با سلام به قبور ما اشاره کنید که این سلام به ما می‌رسد.

یکی از راویان زیارت عاشورا به نام علقمه از امام باقر(ع) پرسید: فدایت شوم برای کسی که در شهرهای دور از کربلا باشد و در چنین روزی (روز عاشورا) رفتن به سوی قبر آن حضرت برایش ممکن نباشد و بخواهد در این روز از دور زیارتش کند چه ثوابی دارد؟ حضرت در جواب فرمود: من ضمانت می‌کنم کسی که امام حسین را در این روز (با زیارت عاشورا و رعایت آداب آن) از دور زیارت کند تمام آن ثواب‌های از نزدیک برایش نوشته می‌شود.

در مقدمه زیارت اوّل از زیارات مطلقه امام حسین در مفاتیح الجنان نیز آمده است: شخصی از امام صادق(ع) پرسید: فدایت شوم بسیار می‌شود که یادی از امام حسین می‌کنم، در آن هنگام چه بگویم؟ فرمود: سه مرتبه بگو «صَلَّی اللهُ عَلَیکَ یا اَباعَبْدِاللهِ» که سلام به آن حضرت از دور و نزدیک به او می‌رسد. در جایی دیگر این زیارت مختصر نیز آمده است: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا اَباعَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ».در کتاب کامل الزیارات نیز زیارت از راه دور مفصل‌تری نقل شده است.

خواندن از راه دور زیارت عاشورا یا زیارت‌های ایام خاص در بین شیعیان رایج بوده و گاهی این زیارات در مساجد یا هیئت‌ها به صورت دسته جمعه خوانده می‌شود.
زیارت‌نامه‌ها

در کتاب جامع زیارات معصومین، ۲۶ زیارت مطلقه که در همه زمانها می‌شود خواند و ۳۳ زیارت که در زمانهای خاص خوانده می‌شود برای امام حسین(ع) جمع آوری شده است. زیارت عاشورا، زیارت وارث و زیارت ناحیه مقدسه از معروف‌ترین این زیارت‌نامه‌ها هستند. هر امامی را با زیارات جامعه نیز می‌توان زیارت کرد. در مفاتیح الجنان بیشتر این زیارات آمده است.
زیارت امام حسین در دوران معاصر

از گذشته‌های دور افراد زیادی در ایام مختلف برای زیارت به حرم امام حسین(ع) می‌آمدند. با تسلط بعثیها سیاست سرکوب و خشونت نسبت به عزاداری‌ها دنبال شد. در دوران سی ساله حکومت صدام این سیاست به صورت گسترده‌تری اجرا شده و همه مراسم عزاداری اهل بیت تعطیل شد. پس از سقوط صدام عزاداری وارد مرحله جدیدی شد و مردم عراق و دیگر کشورها به صورت گسترده در مواقع مختلف مخصوصا پیاده روی اربعین به زیارت امام حسین(ع) می‌آیند.



:: موضوعات مرتبط: فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا ، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا, تور زمینی کربلا, تور هوایی کربلا, کربلا, ,

نوشته شده توسط رامش در دو شنبه 15 خرداد 1396


امام حسين(عليه السلام) در قرآن

تور کربلا. تور زمینی کربلا. تور هوایی کربلا.

آيات فراواني در قرآن درباره امام حسين حضرت سیدالشهدا(عليه السلام) وجود دارد. برخي رقم آيات را 128 و برخي ديگر تا 250 آيه ذكر كرده‌اند. برخي از آيات ياد شده، آشكارا درباره امام‌حسين(عليه السلام) نازل شده است و برخي با تفسير و تأويل مفسران ـ البته به كمك روايات‌ـ بر ايشان تطبيق شده است. اين آيات را از جهات مختلفي مي‌توان دسته‌بندي كرد:
الف) آياتي كه بر اساس منابع تفسيري و روايي، مربوط به امام حسين(عليه السلام) است:
اسراء، 33; مريم، 1; حج، 60; احقاف، 15; رحمن، 22; نازعات، 6; تكوير، 8‌; فجر، 27; تين، 1.
ب) آياتي كه بر امام حسين(عليه السلام) تطبيق شده است:[1]
بقره، 84 و 193; نساء، 31 و 77; انعام، 62; انفال، 75; اسراء، 4 و 6; مريم، 7; حج،‌19 و 40; عنكبوت، 15; صافات، 88 و 89; زخرف، 28; دخان، 29; نبأ، 18; عبس، 25; انشراح، 1.
ج) آياتي كه در شأن يا تطبيق بر امام حسن و امام حسين(عليهما السلام) نازل شده است:
آل‌عمران، 61; نساء، 36 و 69; انعام، 84; نور، 35; فرقان، 74; احزاب، 40; رحمن،‌17; واقعه، 89; حديد، 12 و 28; تغابن، 15; فجر، 3; بلد، 3 و 9; بروج، 3; شمس، 2 و 3; سوره فلق.
د) آياتي كه مربوط به پنج تن آل عبا يا تعدادي از آنان است، كه يكي از آنان امام حسين(عليه السلام)است:
بقره، 37، 54، 60، 124 و 238; آل‌عمران، 7 و 110; نساء، 43; مائده، 54; اعراف،‌46 و 157; يونس، 63 و 64; نحل، 43; اسراء، 44; مؤمنون، 1 و 111; فرقان،‌10، 54 و 57; فاطر، 32; صافات، 165 و 166; شوري، 23; طور، 21; حشر، 9; صف، 4; حاقه، 17; انسان، 7; مرسلات، 41.
هـ‌) آياتي كه مربوط به دوازده امام يا چهارده معصوم(عليهم السلام) است:
بقره، 31، 35، 136 و 137، 143، 256 و 261; آل‌عمران، 36، 95، 185 و 200; نساء،‌59; مائده، 56; توبه، 36; هود، 91; ابراهيم، 24; حجر، 45، 46، 47 و 75; نحل،‌90; اسراء، 71; طه، 115; حج، 77; نور، 36، 37 و 55; احزاب، 12 و 33; صافات،‌83; شوري، 23; واقعه، 10; انسان، 5; كوثر، 1.
و) آياتي كه مربوط به حضرت علي، حضرت فاطمه، امام حسن و امام حسين(عليهم السلام) و ديگراني چون حمزه، جعفر، عقيل و حضرت خديجه(عليهم السلام) است:
آل‌عمران، 33; كهف، 2; حج، 40; فاطر، 21; غافر، 7; تحريم، 8‌; مطففين، 22.
ز) آياتي كه در ذيل آنها روايتي مربوط به امام حسين(عليه السلام) آمده است كه نه از باب شأن نزول و نه از باب تطبيق است:
بقره، 49، 195، 196 و 199; آل‌عمران، 34، 45، 49 و 103; نساء، 56; مائده، 1 و 35; انعام، 62; اعراف، 199; يوسف، 13، 14 و 67; اسراء، 7 و 71; مريم، 55; نور، 31; نمل،‌40; شعراء، 227; قصص، 5 و 21; احزاب، 23 و 58; زمر، 46 و 61; غافر، 71; مجادله، 7.[2]
چرا در قرآن، اسمي از امام حسين(عليه السلام) نيامده است؟
اولا، شيوه پرسش حاكي از اين است كه گويا تنها راه معرفي اولياي الهي، كه امت بايد از آنان پيروي كنند، ياد كردن نام آنان در كتاب آسماني است، در حالي كه اگر به خود قرآن مراجعه كنيم، خواهيم ديد كه قرآن براي معرفي شخصيت‌هاي الهي، از سه راه وارد مي‌شود و در هر مورد، بنابر مصالحي، از شيوه خاصي پيروي مي‌كند:
1. معرفي با اسم: پيامبر گرامي(صلي الله عليه وآله) در انجيل، به وسيله اسم، به آيندگان معرفي شده است: (وَمُبَشِّراً بِرَسُول يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ).[3] هم‌چنين به صراحت، از حضرت داود(عليه السلام)در قرآن كريم، به عنوان خليفه ياد شده است: (يا داوُدُ إِنّا جَعَلْناكَ خَلِـيفَةً فِـي الأَرْضِ).[4]
2. معرفي با عدد: نقباي بني‌اسرائيل و گروهي كه طبق گزينش حضرت موسي(عليه السلام)قرار شد به كوه بروند، در قرآن با عدد معرفي شده‌اند.[5]
3. معرفي با صفت: يكي ديگر از راه‌هاي شناسايي شخصيت‌هاي الهي، معرفي با صفت است.[6]
در قرآن كريم، گاهي معرفي با صفت، با ذكر نام نيز همراه است; مانند آيه طالوت. گاهي نيز به ذكر صفات اكتفا شده است; مانند:
(فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْم يُحِبُّـهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّة عَلَي المُؤْمِنِـينَ أَعِزَّة عَلَي الكافِرِينَ يُجاهِدُونَ فِي سَبِـيلِ اللّهِ وَلا يَخافُونَ لَوْمَةَ لآئِم).[7]
اي كساني كه ايمان آورده‌ايد! هر كس از شما از دين خود برگردد، به زودي خدا گروهي [ديگر]را مي‌آورد كه آنان را دوست دارد و آنان [نيز] او را دوست دارند. [اينان] با مؤمنان فروتن[ و]بر كافران سرفرازند، در راه خدا جهاد مي‌كنند و از سرزنش هيچ ملامت‌گري نمي‌ترسند.
درباره امامت خاصه (چه كسي امام باشد) قرآن از راه سوم وارد شده، در برخي از آيات، به طور مستقيم، موضوع امامت را مطرح مي‌كند و به وضوح از آن سخن مي‌گويد: آياتي هم‌چون: تبليغ، ولايت، اولي الأمر، صادقين و قربي از اين قسمند. در برخي از آيات نيز غيرمستقيم از اين موضوع بحث مي‌كند. آياتي هم‌چون مباهله و تطهير در اين بخش جاي دارند.
از سوي ديگر، امام از نظر شيعه بايد دو خصوصيت عصمت[8] و علم لدنّي[9] را دارا باشد كه به اين دو صفت، در قرآن اشاره شده است و به اتفاق شيعه و سني، پس از پيامبراكرم(صلي الله عليه وآله) جز اميرالمؤمنين و فرزندان وي، كسي واجد اين صفات نبوده است.[10]
ثانياً، به يقين مهم‌ترين منبع احكام و معارف اسلامي، قرآن است. اگر خداي ناكرده، تحريف اندكي در قرآن صورت مي‌گرفت، اعتماد مسلمانان به قرآن از دست مي‌رفت و اين سلب اعتماد، باعث مي‌شد كه اسلام و قرآن به مشكلات مسيحيت و انجيل و تورات دچار شوند.
براي اين‌كه اصل اسلام (قرآن) با توجه به خاتميتِ اين دين، باقي بماند، بهترين راهكار، حفظ قرآن از تحريف و تصرف‌ها است. درست است كه قرآن مي‌فرمايد: (إِنّا نَحْنُ نَـزَّلْنا الذِّكْرَ وَ‌إِنّا لَهُ لَحافِظُونَ);[11] يعني بي ترديد ما اين قرآن را به تدريج نازل‌كرديم و قطعاً نگهبان آن خواهيم بود. ولي اين حفظ، تنها از راه اعمال قدرت و مددهاي غيبي و عنايات خداوند در همه مواقع و مراحل، به طور خارق‌العاده نيست، بلكه يكي از علل حفظ و بقاي آن، فراهم ساختن اسباب است; چون هر چيزي سببي دارد و خداوند، امور را جز با اسبابش اجرا نمي‌فرمايد.
يكي از اسباب محفوظ ماندن قرآن از تصرف و تحريف، اين است كه نام هيچ يك از معاصران پيامبر (جز زيد و ابولهب) در مقام ستايش يا نكوهش به صراحت برده نشده است، با آن‌كه آيات بسياري، در ستايش نيكان (علي، عمار، سلمان و...) و نكوهش مشركان (ابوسفيان، ابوجهل و...) نازل گرديده است.
بديهي است اگر به صراحت، نام آنان آورده مي‌شد، عده‌اي در صدد تحريف قرآن و تغيير آيات و حذف اسامي برمي‌آمدند; ولي وقتي در متن قرآن، اسمي از كسي نيامده است، آنان تنها به وسيله دانشمندان مزدور، در شأن نزول‌ها و توجيه آيات، خيانت و تصرف مي‌كردند، نه در خود آيات; مانند اين‌كه سمرة بن جندب به دستور معاويه، بر بالاي منبر، آيه‌اي را كه در شأن علي نازل شده است، در شأن ابن ملجم معرفي كرد. تجربه تاريخ هم نشان داده است كه چگونه دنيا طلبان گفته‌هاي پيامبر(صلي الله عليه وآله)را دست‌كاري كردند; هم چنان كه خليفه دوم، هنگام رحلت رسول اكرم(صلي الله عليه وآله)وقتي آن‌حضرت دوات و قلمي خواست، گفته پيامبر(صلي الله عليه وآله) را رد كرد و آن سخن شنيع را بر زبان راند.[12] چگونه در برابر حضرت، اين سخن به زبان رانده شد؟ آيا پس از رحلت نمي‌توانستند به قرآن جسارت كنند؟ پس به يقين، اگر حتي در صد آيه، به صراحت نام اهل‌بيت(عليهم السلام)مي‌آمد، اين عده آن آيات را از قرآن حذف كرده، مي‌گفتند: بقيه قرآن، ما را كافي است و مردم نادان هم دم برنمي‌آوردند; چنان‌كه به اهل‌بيت(عليهم السلام)آن همه آزار رساندند و مردم چيزي نگفتند. وانگهي خليفه اول و دوم، كه صدها روايت از پيامبر(صلي الله عليه وآله)را جمع آوري كرده، همه را سوزاندند، بعيد نبود كه براي مطامع دنيايي خود، بسياري از آيات قرآن را نيز بسوزانند; ولي همان‌گونه كه مي‌دانيد، بسيار فرق است ميان زمين زدن و كنار گذاشتن حديث پيامبر، با آيه قرآن.[13]
ثالثاً، يكي از دليل‌هاي نيامدن نام امامان(عليهم السلام) در قرآن، اين است كه قرآن تنها كليات مسائل را بيان كرده، تبيين جزئيات آن، به پيامبر(صلي الله عليه وآله)واگذار شده است. ابوبصير مي‌گويد:
از امام صادق(عليه السلام) پرسيدم: مردم مي‌گويند: چرا از حضرت علي(عليه السلام) و اهل‌بيت او نامي در قرآن كريم نيامده است؟ امام(عليه السلام) فرمود: به كساني كه چنين اعتراضي مي‌كنند، بگوييد: همان‌گونه كه از نماز در قرآن ياد شده، ولي سه يا چهار[ ركعت]بودن آن مشخص نشده‌است و پيامبر(صلي الله عليه وآله) آن را براي مردم تفسير كرد و نيز از زكات [در قرآن] ياد شده، ولي مقدار آن مشخص نشده است و رسول‌خدا(صلي الله عليه وآله) آن را براي مردم تفسير كرد‌...‌، همين طور در قرآن آمده است: (أَطِـيعُوا اللّهَ وَأَطيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الأمْرِ مِنْكُمْ)[14] (از خدا و رسولش و اولي‌الامر اطاعت كنيد). اين آيه نيز درباره علي، حسن و حسين(عليهم السلام)نازل شده و پيامبر(صلي الله عليه وآله) فرمود: هر كه من مولاي اويم، پس علي مولاي او است [يعني همان گونه كه تفسير جزئيات نماز، زكات و حج به پيامبر(صلي الله عليه وآله) واگذار شده است كه دستورهاي الهي را به مردم ابلاغ كند، معرفي اولي‌الأمر نيز به ايشان واگذار شده است و پيامبر(صلي الله عليه وآله) نيز آنها را به مردم معرفي كرد]. سپس امام‌صادق(عليه السلام) آيات و روايات ديگري را، كه در اين باره آمده است، نقل فرمود.[15]
الف) در كدام آيه از قرآن مجيد، امام حسين(عليه السلام) فرزند پيامبراكرم(صلي الله عليه وآله)معرفي شده است؟
ب) آيا به فرزند دختر نيز پسر گفته مي‌شود؟
الف) در آيه 61 سوره آل‌عمران، كه به آيه «مباهله» مشهور است، به اين مطلب اشاره شده است:
(فَمَنْ حاجَّـكَ فِـيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ العِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْنآءَنا وَأَبْنآءَكُمْ وَنِسآءَنا وَنِسآءَكُمْ وَأَنْفُسَنا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلي الكاذِبِـينَ).
هرگاه بعد از دانشي كه[ درباره مسيح] به تو رسيده است[ باز] كساني با تو به ستيز برخيزند، به آنان بگو: بياييد ما فرزندان خود را دعوت مي‌كنيم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خويش را دعوت مي‌كنيم، شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت‌مي‌كنيم، شما هم از نفوس خود را، آن‌گاه مباهله كنيم و لعنت خدا را بر دروغ‌گويان قرار دهيم.
مفسران و محدثان شيه تصريح كرده‌اند كه اين آيه، مزبور در حق اهل‌بيت(عليهم السلام)نازل شده است و منظور از «أبناءنا» منحصراً امام حسن و امام حسين(عليهما السلام) است.[16]
ب) بيش‌تر اقوام و ملل گذشته و به ويژه عرب‌ها در دوران جاهليت، براي زن، هيچ گونه اهميتي قائل نبودند. آنان انتساب را تنها از سوي پدر مي‌دانستند و مي‌گفتند:
بنونا بنوا أبنائنا و بناتنا بنوهن أبناء الرجال الاباعد
يعني فرزندان ما تنها پسرزاده‌هاي ما هستند; اما دخترزاده‌هاي ما فرزندان مردم بيگانه محسوب مي‌شوند، نه فرزندان ما.
اسلام بر اين فكر جاهلي، قلم بطلان كشيده، احكام فرزند را بر فرزندان پسر و دختر، يك‌سان جاري ساخته است. به همين دليل، امامان(عليهم السلام) كه همه از سوي دختر، به پيامبر اكرم(صلي الله عليه وآله) مي‌رسند، فرزندان حقيقي آن بزرگوار خوانده مي‌شوند. نكته ياد شده، از چند راه اثبات مي‌شود.
1. در سوره انعام، آيه‌هاي 84 و 85 آمده است:
(...‌وَمِنْ ذُرِّيَّتِهِ داوُدَ وَسُلَيْمانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسي وَهـرُونَ وَكَذ‌لِكَ نَجْزِي المُحْسِنِينَ * وَزَكَرِيّا وَيَحْيي وَعِـيسي وَ‌إِلْياسَ كُلٌّ مِنَ الصّالِحِـينَ).
و از نسل او داود و سليمان و ايوب و يوسف و موسي و هارون را [هدايت كرديم] و اين‌گونه، نيكوكاران را پاداش مي‌دهيم و زكريا و يحيي و عيسي و الياس را، كه همه از شايستگان بودند.
در اين آيه، حضرت عيسي(عليه السلام) از فرزندان حضرت ابراهيم(عليه السلام) شمرده شده است، با اين كه مي‌دانيم نسبت حضرت عيسي تنها از سوي مادر به ايشان مي‌رسد. اين، دليل بر آن است كه سلسله نسب، از سوي پدر و مادر، يكسان پيش مي‌رود و نوه‌هاي هر‌دو، فرزندان انسانند.
با توجه به اين آيه، فخر رازي در ذيل آيه مباهله مي‌گويد:
اين آيه، دلالت دارد بر اين كه امام حسن و امام حسين(عليهما السلام) از ذريه پيامبرند; زيرا خداوند، عيسي را از ذريه ابراهيم شمرده است، با اين‌كه تنها از مادر به او مربوط مي‌شود.[17]
2. در آيات مربوط به زناني كه ازدواج با آنان حرام است، مي‌خوانيم:
(وَحَلائِلُ أَبْنائِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلابِكُمْ).[18]
و زنان پسرانتان كه از پشت خودتانند.
در ميان فقهاي اسلام، اين مطلب مسلّم است كه همسران پسرها و نوه‌ها، چه دختري و چه پسري، بر شخص حرامند و مشمول آيه ياد شده مي‌شوند.
3. در رواياتي كه از شيعه و سني درباره امام حسن و امام حسين(عليهما السلام)رسيده است، اطلاق كلمه «ابن رسول اللّه» بسيار، ديده مي‌شود.[19]
آيا «اولي‌الأمر» در آيه شريفه 59 سوره نساء، شامل امام حسين(عليه السلام)مي‌شود؟
مقصود از «اولي‌الأمر» در اين آيه شريفه، امامان معصوم(عليهم السلام) هستند كه رهبري مادي و معنوي جامعه اسلامي، در تمام شؤون زندگي، از سوي خداي سبحان و پيامبراكرم(صلي الله عليه وآله) به آنان سپرده شده است; زيرا اولا، نام «اولي‌الأمر» در كنار نام خدا و رسول آمده است و آيه شريفه، اطاعت از «أُولي‌الأمر» را مانند اطاعت از خدا و رسول، بدون قيد و شرط، لازم و واجب شمرده است. بنابراين، «اولي‌الأمر» (همانند پيامبر) بايد افرادي معصوم و مصون از خطا و گناه باشند; زيرا اگر معصوم نباشند، اطاعت بي‌قيد و شرط از آنان موجب گمراهي خواهد شد.
ثانياً، روايات متعددي در منابع شيعه و برخي منابع اهل سنت نقل شده است كه همگي گواهي مي‌دهند كه منظور از «اولي‌الأمر»، امامان معصومند و حتي در برخي از آنان نام امامان، يك به يك به صراحت ذكر شده است; چنان‌كه در حديثي از جابربن‌عبدالله انصاري چنين نقل شده است:
وقتي خداي ـ عزّوجل ـ آيه شريفه (يا أَيُّها الَّذِينَ آمَنُوا أَطِـيعُوا اللّهَ وَأَطيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الأمْرِ مِنْكُمْ...)[20] را بر پيامبر گرامي‌اش، محمد(صلي الله عليه وآله) نازل كرد، به آن‌حضرت گفتم: يا رسول‌الله! خدا و رسولش را شناختيم; اولي‌الأمر كه خداونداطاعت آنان را در ادامه اطاعت تو قرار داده است، كيست؟ فرمود:اي جابر! آنان جانشينان و امامان مسلمانان پس از منند كه اولشان علي‌بن‌ابي‌طالب و پس از او حسن و آن‌گاه حسين و بعد از او علي‌بن‌الحسين و سپس محمدبن‌علي است، كه در تورات معروف به باقر است و تو به زودي او را درك خواهي كرد. چون او را ديدار كردي، از‌سوي من به او سلام برسان. سپس صادق، جعفربن‌محمد و بعد از او موسي‌بن‌جعفر و آن‌گاه علي‌بن‌موسي و پس از وي محمدبن‌علي و سپس علي‌بن‌محمد و آن‌گاه حسن‌بن‌علي و آخرين امام، هم‌نام من است، كه هم نامش نامِ من (محمد) و هم كنيه‌اش كنيه من (ابوالقاسم) است. او حجت خدا است بر روي زمين و بقية‌الله و يادگار الهي است در‌ميان بندگان خدا. او پسر حسن‌بن‌علي است. او است آن كسي كه خداي متعال نام خودش را به دست او در سراسر جهان، يعني همه بلاد مشرق و مغربش مي‌گستراند...‌.[21]


[1]. گرچه بخش اول و دوم آيات را مي‌توان جمع كرد و در يك بخش قرار داد، اما با توجه به لسان روايات، اين تفكيك، صورت گرفته است. در بخش اول در ذيل آيات، روايات به صراحت مي‌فرمايد: «الحسين»; اما در قسمت دوم، عبارت‌هاي ديگري به كار رفته است.
[2]. ر.ك: تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة; الحسين في القرآن (تأويل آيات القرآن في سيد الشهداء).
[3]. صف (61) آيه 6.
[4]. ص (38) آيه 26.
[5]. مائده (5) آيه 12; اعراف (7) آيه 155.
[6]. پرسش‌ها و پاسخ‌ها، ص 182.
[7]. مائده (5) آيه 54.
[8]. بقره (2) آيه 124.
[9]. نمل (27) آيه 40; آل‌عمران (3) آيه 7.
[10]. ر.ك: پيام قرآن، ج 9، ص 177.
[11]. حجر (15) آيه 9.
[12]. ر.ك: الطرائف، ج 2، ص 433.
[13]. ر.ك: خلافت و ولايت، ص 14 ـ 17; امامت و رهبري.
[14]. نساء (4) آيه 59.
[15]‌. كافي، ج1، ص 286.
[16]. الدرالمنثور، ج 2، ص 219; تفسير الصافي، ج 1، ص 343.
[17]. تفسيركبير، ج5، ص 53.
[18]. نساء (4) آيه 23.
[19]. ر.ك، الميزان، ج 4، ص 311; تفسير نمونه، ج 2، ص 445; ج 5، ص 327; اصول كافي، ج1، ص 291; تاريخ مدينه دمشق، ج 14، ص 174.
[20]. نساء (4) آيه 59.
[21]. ر.ك: تفسير نمونه، ج 3، ص 435 ـ 444; الميزان، ج 4، ص 409; ينابيع المودّه، ج 1، ص 341 ـ 351; البرهان في تفسير القرآن; تفسير نورالثقلين، ذيل آيه 59 سوره نساء.



:: موضوعات مرتبط: فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا ، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا, تور زمینی کربلا, تور هوایی کربلا, کربلا, ,

نوشته شده توسط رامش در چهار شنبه 10 خرداد 1396


زیارت ابی عبدالله الحسین علیه السلام در روز های خاص آن حضرت

تور کربلا. تور زمینی کربلا. تور هوایی کربلا. کربلا.

یکی از فضیلت‌های بزرگ‌سرور وآقای شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام) که در روایات زیادبه چشم می‌خورد، تشویق و ترغیب به زیارت آن وجود مقدس است که پیامبر و معصومین (علیهم‌السلام) بر آن تاکید فراوان داشته‌اند. به همین‌جهت مردم را در تمام سال، به زیارت آن بزرگوار فراخوانده‌اند، بویژه در روزهای مخصوصی که زیارت مخصوصه أبی‌عبدالله معروف و مشهور گردیده است.


مثلاً در شب و روز جمعه، و شب و روز عرفه، و شب و روز عید قربان، و شب و روز عید فطر، و اول و نیمه ماه رجب، و نیمه شعبان، و روز اول و نیمه و آخر ماه رمضان، و شبهای قدر بویژه شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، و شب و روز عاشورا، و روز أربعین.
وجود همین روایات از پیامبر و معصومین سبب شد که بزرگان اهل حدیث و فقهای بزرگ شیعه آنها را در کتابهای حدیثی و فقهی خود آورده و ضمن دسته‌بندی کردن آن‌ها عنوان استحباب و تاکید استحباب به آنها بدهند. همانگونه که مرحوم کلینی و شیخ طوسی و شیخ صدوق و حر عاملی، و علامه مجلسی و دیگران چنین کرده‌اند. مثلاً شیخ حر عاملی (ره) در باب زیارت امام حسین (ع) در شب جمعه می‌نویسد:
باب تاکد زیارة الحسین کل لیله جمعه و کل یوم جمعه1
و یا این‌که ابن طاووس درباره زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه می‌فرماید:
فضل زیارة الحسین یوم عرفه.2
همچنین شیخ حر عاملی درباره زیارت امام حسین (ع) در اول ماه رجب و نیمه آن می‌نویسد:
باب تاکد استحباب زیارة الحسین فی اول رجب و فی النصف منه.3
و درباره زیارت امام حسین (ع) در ماه رمضان و شبهای قدر می‌نویسد:
باب تاکد استحباب زیارة الحسین لیله القدر و فی شهر رمضان خصوصاً اول لیله و آخر لیله و لیله النصف.4
درباره زیارت امام حسین (ع) در شب و روز عید فطر و شب عید قربان آورده‌اند:
تاکد زیاره الحسین لیله الفطر و لیله الأضحی.5
همچنین درباره زیارت امام حسین (ع) در شب و روز عاشورا و روز اربعین نوشته‌اند:
تاکد زیاره الحسین لیله عاشورا یوم عاشورا6 و تاکد زیاره الحسین یوم الأربعین من مقتله.7

چرایی زیارت مخصوصه
با عنایت به تقدیم فهرستی که از روزهای زیارتی امام حسین (ع) تقدیم علاقه‌مندان شد این چرایی تا حدودی روشن شد امّا جهت آگاهی بیشتر با عنایت به روایاتی که تقدیم خواهد شد، این چرایی روشنتر خواهد شد.
1- ارواح انبیای الهی در این روزها به زیارت امام حسین (علیه‌السلام) می‌روند.
2- فرشتگان از خداوند رخصت گرفته و در این روزها مقدس به زیارت امام حسین(علیه‌السلام) می‌روند.
3- خداوند لطف و کرمش در این روزهای مخصوص و ویژه به زائران بیشتر خواهد بود
4- در این روزها لطف خداوند به امام حسین (علیه‌السلام) بیشتر است.
5- خداوند می‌خواهد به بهانه‌های گوناگون این جایگاه بلند و رفیع پررفت و آمد باشد.
علاوه براین می‌بینم اضافه بر روزهای مخصوص در تمام دوران سال استحباب زیارت امام حسین (علیه‌السلام) ثابت بالأخص در روزهایی که به آن حضرت انتساب داشته باشد همانند روز مباهله و روز نزول سوره هل اتی و روز ولادت آن حضرت.
نگاهی به فضیلت‌های روزهای مخصوص
پیش از بررسی روایات زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در این روزها، لازم است نیم نگاهی به فضیلت این روز بیفکنیم تا با معرفت بیشتری به زیارت امام در این روزها بنگریم.
1- فضیلت عرفه و سرزمین عرفات
عرفات سرزمینی است بسیار مقدس و محل حضور تمام انبیای الهی از آدم تا خاتم است. عرفات سرزمینی است تمام میهمانان و ضیوف الرحمان در یک روز مقرر در آن جمع شده و اعمال حج خود را در آن آغاز می‌کنند. به حق سرزمین عرفات محل برآورده شدن حاجات و محل ریخته شدن گناهان و محل عفو و بخشش گناهان از سوی پروردگار مهربان است.
2- فضیلت شب و روز عید فطر
از دیگر شب‌ها و روزهای مقدس و با فضیلت که در روایات آمده است کمتر از شب قدر نمی‌باشد شب عید فطر است و همانطوری که گفته شده مستحب است در آن شب غسل شود و آن شب به احیا گذارده شود، همچنین روز عید فطر که پایان یک تلاشی بزرگ است روزی بسیار مقدس است و با فضیلت.
3- فضیلت روز اول و نیمه ماه رجب
ماه رجب ماه دعا و استغفار است. ماه رجب سراسر اعمال و مناجات و اظهار اطاعت و بندگی از سوی بندگان خالص الهی به مقام ربوبی حق تعالی. پیامبر
اکرم(ص) درباره این روز فرمود:
ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهی در حرمت و فضیلت به آن نمی‌رسد.8
نیمه آن نیز شب بسیار بافضیلتی که روایات اهل‌بیت عصمت نشانگر آن فضیلت‌ها است.
4- فضیلت شب و روز جمعه
فضیلت این شب و روز بر سایر روزها و شبهای دیگر هفته برتری دارد. تا جایی که روایت شده مرگ شب و روز جمعه بهتر از روزهای دیگر است. گاه در اجابت دعاها یک هفته تاخیر پیدا می‌شود تا شب و روز جمعه فرا رسیده و خداوند به برکت این شب و روز دعاهای بندگان را به اجابت برساند.
شب جمعه شبی است که خداوند دربهای توبه را بر بندگان بازگذارده و منادیان از سوی پروردگار جهانیان بندگان به سوی او و توبه فرامی‌خوانند. و ده‌ها فضیلت دیگر که همه آن‌ها نشانه عظمت و تقدس و بزرگی این شب و روز است.
5- فضیلت ماه رمضان و شبهای قدر
در این ماه شب قدر است که برابر با هزار ماه می‌باشد. شبی که سرنوشت بشر طبق تقدیرات الهی تعیین می‌شود. شبهایی است که هر شبش هزاران هزار انسان گناهکار مورد عفو و بخشش پروردگار قرار می‌گیرد.
6- فضیلت نیمه شعبان
از امام محمد باقر (علیه‌السلام) درباره فضیلت این شب پرسیده شد که حضرت فرمود:
آن شب از افضل شبها است پس از شب قدر. و عظمت این شب را بس که نزول قرآن بر پیامبر خدا و ولی خدا حضرت امام زمان در آن شب بوده است و درباره نیمه شعبان اعمال زیادی وارد شده از جمله زیارت ابی عبدالله (علیه‌السلام) می‌باشد.
7- فضیلت عاشورا
امام باقر(علیه‌السلام) درباره حضور در این روز در کربلا فرمود:
هر که زیارت کند حسین بن علی را در روز دهم محرم تا آن که در نزد قبر آن حضرت گریان شود خدا را در روز قیامت ملاقات می‌کند با ثواب دوهزار حج و دو هزار عمره و دو هزار جهاد.9
اگر در سرزمینی حضور پیدا کنید که خدا پیش از نظر کردن به میهمانانش اول به شما و زائران امام حسین (ع) نظر می‌کند و یا شب و روزی در جایی حاضر شوید که کمتر از شب قدر نمی‌باشد. و یا در زمان و مکان مقدسی باشید که ماه دعا و استغفار است و یا در شب و روز جمعه جایی باشید که آن روز و شب از بهترین و برترین شبها و روزهای هفته است و شب آمرزش گناهان و فراخوان بندگان است. و در ماهی در مکانی حضور پیدا کنید که یکی از روزهای آن شب قدر است و یا در شبی در سرزمینی حاضر شوید که خاطره دلاوریهای بزرگ مردی همچو امام حسین (ع) باشد توقع دارید که در این روزها و شبهای ویژه خداوند به شما چه چیزی کرامت کند.
آیا جز نظر لطف و مرحمت خداوندی به چیز دیگری فکر می‌کنید؟!

زیارت‌های مخصوصه امام حسین (علیه‌السلام) در روایات اهل‌بیت(ع)

ائمه هدی (علیهم‌السلام) در روزهایی خاص پیروان خویش را به زیارت سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیهم‌السلام) تشویق کرده‌اند که آن روز از نظرتان گذشت. اما در این بخش شما را با روایات مربوطه صادر شده درباره‌ی این روزها آشنا می‌کنیم.
1- زیارت در اول ماه رجب
بشیر دهان از امام جعفر صادق (علیه‌السلام) روایت کرده فرمود:
من زار قبر الحسین علیه‌السلام أول رجب غفر الله له البتّه10؛
هر کس قبر امام حسین (علیه‌السلام) را در روز اول ماه رجب زیارت کند، البته حق تعالی او را می‌آمرزد.
2- زیارت امام در نیمه رجب
احمد بن محمد بن أبی نصر بزنطی گوید: از امام رضا (علیه السلام) پرسیدم که در کدام ماه امام حسین (علیه‌السلام) را زیارت می‌کنید؟ امام در پاسخ
فرمود:
فی النصف من رجب و النصف من شعبان11؛
در نیمه ماه رجب و نیمه ماه شعبان.
و در روایت دیگری که احمد بن محمد بن ابی‌نصر از امام رضا(ع) می‌پرسد این است که می‌گوید به امام عرض کردم در کدام‌یک از اوقات افضل است که امام حسین (علیه‌السلام) را در آن وقت زیارت کنیم. که حضرت پاسخ نیمه رجب و نیمه شعبان را دادند.12
جالب این است که برخی از روایات، زیارت امام حسین (علیه‌السلام) را در نیمه رجب غفیله نامیده‌اند، یعنی از زیارتی که مردم از آن غافل هستند.
3- زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در نیمه شعبان
شیخ حر عاملی به دوازده روایت اشاره می‌کند که همه آنها در مقام فضیلت زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در شب نیمه شعبان وارد شده است. که به چند روایت بسنده‌ می‌کنیم.
ابوبصیر از امام صادق(ع) نقل می‌کند که امام فرمود:
من أحب أن یصافحه مائتا ألف نبی و عشرون ألف نبی فلیزور قبر الحسین بن علی علیه‌السلام فی النصف من شعبان، فإن أرواح النبین یستأذن الله فی زیارته فیؤذن لم13؛
هر که می‌خواهد یکصد و بیست و چهار پیامبر با او مصافحه کنند پس در نیمه شعبان امام حسین (علیه‌السلام) را زیارت کند، بدرستیکه در این روز ارواح پیامبر از خداوند رخصت گرفته به زیارت امام حسین (علیه‌السلام) بروند.
امام زین العابدین و امام صادق علیهماالسلام در چندین روایت به آثار و برکات زیارت امام حسین (علیخ السلام)چنین اشاره می‌فرمایند:
در شب نیمه شعبان به زائران امام حسین ندا می‌رسد، آمرزیده شده برگردید و ثواب شما بر خدا و پیامبرتان خواهد بود.14
هر که در شب نیمه شعبان امام را زیارت کند گناهانش آمرزیده شده و تا آخر سال گناهی برایش نوشته نخواهد شد.15
هر کس امام حسین(ع) را در نیمه شعبان زیارت کند خداوند برای او هزار حج را
می‌نویسد.16
4- زیارت در ماه رمضان و شبهای قدر
روایات و احادیث دیگری بر این دلالت دارند که زائران امام حسین(ع) در ماه رمضان و شبهای قدر آمرزیده شده و اگر به خدا از آتش جهنم پناه ببرد پناه داده خواهد شد. همچنین برای روز قیامت برای زیارت امام در ماه رمضان حسابی نخواهد بود.
ابن قولویه در کامل الزیارات از عبید بن الفضل از امام صادق(علیه‌السلام) نقل کرده فرمود:
من زار الحسین بن علی علیه‌السلام فی شهر رمضان و مات فی الطریق لم یعرض و لم یحاسب و قیل له ادخل الجنه آمناً17 ؛
هر کس قبر امام حسین(ع) را در ماه رمضان زیارت کند و در راه بازگشت بمیرد، از برای او عرض و حسابی در روز قیامت نخواهد بود و به او بگویند: داخل بهشت شو بدون خوف و ترس.
و از امام محمد تقی (علیه‌السلام) روایت شده که به عبدالعظیم حسنی فرمود:
من زار الحسین لیله ثلاث و عشرین من شهر رمضان و هی اللیله التی یرجی ان تکون لیله القدر و فیها یغرق کل امر حکیم صافحه اربعه و عشرون الف ملک لیله القدر و فیها یفرق کلّ امر حکیم صافحه أربعه و عشرون الف ملک و بنی کلهم یستأذن الله فی زیاره الحسین فی ثلث اللیله18؛
هر کس امام حسین را در شب بیست و سوم ماه رمضان و آن شبی که امید هست شب قدر باشد زیارت کند با بیست و چهار هزار فرشته و پیامبر که همه آن‌ها برای زیارت امام حسین(ع) در این شب از خدا رخصت می‌طلبند مصافحه خواهد کرد.
5- زیارت در عید فطر و قربان
حر عاملی - ره- در کتاب شریف وسائل الشیعه به دو روایت اشاره ‌می‌کند که ذیلا متذکر می‌شویم:
عبدالرحمن بن الحجاج از امام صادق (علیه‌السلام) روایت کرده فرمود:
من زار قبر الحسین علیه‌السلام لیله من ثلاث غفر الله له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر. قلت: أیّ اللیالی جعلت فداک؟
قال: لیله الفطر و لیله الأضحی و لیله النصف من الشعبان19؛
هر کس در یکی از سه شب قبر امام حسین (علیه‌السلام) را زیارت کند گناهان گذشته‌ و آینده‌اش آمرزیده شود، عرض کردم آن شب ها کدامند؟
امام فرمود: شب عید فطر و شب عید قربان و شب نیمه شعبان.
همچنین از یونس بن ظبیان روایت کرده گفت امام صادق (علیه السلام)فرمود:
من زار قبر الحسین (علیه السلام) لیله النصف من شعبان و لیله الفطر و لیله عرفه فی سنه واحده کتب الله له ألف حجه مبروره، و ألف عمره متقبله و قضیت له ألف حاجه من حوائج الدنیا و الآخره20؛
هر کس قبر امام حسین (علیه‌السلام) را در شب نیمه‌شعبان و شب عید فطر و شب عرفه در یک سال زیارت کند، خداوند برای او هزار حج مبرور و هزار عمره قبول شده نوشته و هزار حاجت و نیاز از حاجتهای دنیوی و اخروی برایش برآورده می‌کند.
6- زیارت در شب و روز عرفه
و در فضیلت زیارت امام حسین (علیه السلام)در شب و روز عرفه حدود پانزده روایت از اهل بیت رسیده است که هر یک از آن‌ها به یکی از آن فضیلت‌ها اشاره‌ای دارند.
الف- مثلاً امام صادق (علیه السلام) به بشیر دهان می‌فرماید :
خداوند برای هر گامی که برای زیارت امام حسین (علیه‌السلام) برمی‌داری یک حج کامل برای او می‌نویسد.21
ب- امام به یونس بن ظبیان می‌فرماید:
من زار قبر الحسین یوم عرفه کتب اله له الف الف حجه مع القائم علیه السلام .. 22.
هر کس قبر امام حسین (علیه‌السلام) را در روز عرفه زیارت کند خداوند برای او هزار هزار حج همراه با حضرت قائم علیه السلام می‌نویسد.
ج- همچنین امام به یکی از یاران خود به نام حنان می‌فرماید:
یا حنان اذا کان یوم عرفه اطلع علی زوار الحسین علیه‌السلام فقال لهم:
استأنفوا فقد غفرت لکم23؛
ای حنان روز عرفه خداوند به زوار امام حسین (علیه‌السلام) می‌فرماید:
اعمال خود را از سر بگیرید که شما را بخشیدم.
د- بشیر گوید از امام صادق(ع) شنیدم می‌فرمود:
من أتی قبر الحسین بعرفه بعثه الله یوم القیامه تلج الفؤاد24؛
هر کس در روز عرفه، به زیارت قبر امام حسین (علیه‌السلام) برود، خداوند در روز قیامت او را شادمان محشور می‌کند.
7- زیارت در شب و روز عاشورا
روایات و احادیث اسلامی درباره فضیلت زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در شب و روز عاشورا فراوان سخن گفته است و تعبیرهای زیبایی در این راستا آورده شده است، دقت کنید:
الف- زید شحام از امام صادق (علیه‌السلام)روایت کرده است:
من زار قبر أبی عبدالله یوم عاشورا عارفاً بحقه کان کمن زار الله تعالی فی عرشه25؛
هر کس در روز عاشورا قبر امام حسین (علیه‌السلام) را با معرفت زیارت کند همانند کسی است که خدا را در عرش خود زیارت کرده است.
ب- حریز گوید امام صادق(علیه‌السلام) فرمود:
من زار الحسین فی یوم عاشورا و جبت له الجنه26؛
هر کس در روز عاشورا امام حسین (علیه‌السلام) را زیارت کند بهشت بر او واجب می‌شود.
ج- جابر جعفی از امام صادق (علیه‌السلام) روایت کرده فرمود:
من بات عند قبر الحسین لیله عاشورا لقی الله یوم القیامه ملطخاً بدمه، کأنها قتل معه فی عرصه کربلا27؛
هر کس شب عاشورا کنار قبر امام حسین (علیه‌السلام) سپری کند روز قیامت خدای را با چهره خون آلود ملاقات می‌کند، گویا همراه امام حسین
(علیه‌السلام) در سرزمین کربلا کشته شده است.
د- و فرمود:
من زار الحسین علیه السلام یوم عاشورا و بات عنده کان کمن استشهد بین یدیه28؛
هر کس که امام حسین (علیه‌السلام) را در روز عاشورا زیارت نموده نزد آنحضرت بماند، همانند کسی خواهد بود که در برابر امام به شهادت رسیده است.
ه- همچنین روایت شده است که:
هر که بخواهد حق پیامبر خدا و حق امیرمؤمنان و حق فاطمه زهرا را اداء کند پس امام حسین (علیه‌السلام) را در روز عاشورا زیارت کند.29
8- زیارت در روز اربعین
و روز اربعین نیز یکی از روزهای زیارتی مخصوص امام حسین (علیه‌السلام) می‌باشد؛ یعنی آن روزی که جابر بن عبدالله انصاری به قصد زیارت تربت ابی عبداله به کربلا رفته بود.
شیخ طوسی در مصباح می‌نویسد:
روز بیستم ماه صفر روز برگشت حرم امام حسین(ع) از شام به سوی مدینه الرسول و آن روزی است که جابر ابن عبداله به قصد زیارت امام وارد سرزمین کربلا شد، و او اولین کسی بود که به زیارت امام شتافت.30
در این خصوص دو روایت از دو امام رسیده که شیعیان را به زیارت امام حسین(علیه‌السلام) در این روز تشویق کرده‌‌اند.
روایت اول از امام حسن عسکری(علیه‌السلام) است که در کتاب تهذیب و مصباح نقل گردیده است که امام فرمود:
علامات المؤمن خمس، صلاه الخمسین و زیاره الأربعین و التختم فی الیمین و تعفیر الجبین و الجهر ببسم الله الرحمن الرحیم31؛
علامتهای مؤمن پنج چیز است، پنجاه و یک رکعت نماز گزاردن و زیارت امام حسین در روز اربعین و انگشتر در دست راست کردن، و پیشانی را به هنگام سجده بر خاک گذاردن و بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.
روایت دوم از امام صادق(علیه‌السلام) است که صفوان جمال از آنحضرت روایت کرده است. صفوان گوید مولای من امام درباره زیارت اربعین به من فرمود:
هنگامی که روز بالا می‌آید می‌گویی: السلام علی ولی الله و حبیبه ... سپس دو رکعت نماز می‌گذاری و هر چه دوست می‌داری دعا کن و برگرد.32
9- زیارت در شب و روز جمعه
زیارت دیگری که هر هفته تکرارش استحباب دارد همانا شب و روز جمعه است که معصومین (علیهم السلام) بر زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در این شب و روز توصیه و سفارش کرده‌اند.
هنگامی که صفوان جمال از امام صادق (علیه‌السلام) درباره زیارت امام حسین(علیه‌السلام) پرسید امام پاسخ فرمود:
چگونه به زیارتش نروم در حالی که در شبهای جمعه خدا و پیامبرش به زیارت امام حسین (علیه‌السلام) می‌روند.33
(البته مقصود از زیارت خدا به معنای زیادی عنایت و تفضل او بر امام حسین(علیه‌السلام) است).
ابن قولویه از داود بن یزید از امام صادق (علیه‌السلام) روایت کرده است که فرمود:
من زار قبر الحسین فی کلّ جمعه غفر الله له البتّه و لم یخرج من الدنیا و فی نفسه حسره منها و کان مسکنه مع الحسین بن علی علیه السلام34؛
هر کس به زیارت قبر امام حسین در هر جمعه برود البته آمرزیده شود و با حسرت از دنیا نخواهد رفت و جایگاهش در بهشت با امام حسین (علیه‌السلام) خواهد بود.

آثار و برکات زیارت مخصوصه امام حسین (علیه السلام)
از روایات و احادیث یاد شده آثار و برکات زیر را می‌توان به دست آورد که به عنوان پایان‌بخش مقاله یادآوری می‌نمائیم.
1.بیست و چهار هزار فرشته و پیامبر با زائر امام حسین در این روز ویژه مصافحه می‌کنند.
2. حق تعالی می‌آمرزد کسی را که در این روزهای ویژه به زیارت امام حسین(علیه‌السلام) برود.
3. اگر بهشت را از خدا بخواهد، خدا به او می‌دهد.
4. اگر به خدا از آتش پناه ببرد خداوند او را از آتش جهنم پناه می‌دهد.
5. خداوند زائر امام حسین (علیه‌السلام) بابت زیارت آن روز مخصوص محسابه نخواهد کرد.
6. به زائر امام حسین (علیه‌السلام) گفته می‌شود بدون هیچ خوف و ترسی وارد بهشت شو.
7. یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر با او مصافحه می‌کنند.
8. گناهان گذشته‌ و آینده‌اش بخشیده می‌شود.
9. برای زائر امام حسین (علیه‌السلام) درشب نیمه شعبان و شب عید فطر و شب عرفه هزار حج مبرور و هزار عمره مقبوله نوشته می‌شود.
10. هزار حاجت دنیا و آخرت زائر امام حسین (علیه‌السلام) در روزهای ویژه برآورده می‌‌شود.
11. خداوند زائر امام حسین (علیه‌السلام) را که در شب عرفه بماند و روز عید قربان امام را زیارت کند، از هرشری درآن سال محافظت کند.
12. خداوند را در عرش زیارت می‌کند.
13. خداوند ثواب صد حج و صد عمره و صد جهاد با پیامبر مرسل و یا امام عادل را به او می‌دهد.
14. خداوند ثواب هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد با پیامبر یا امام عادل را به زائر امام حسین (علیه‌السلام) در روز مخصوص و ویژه کرامت می‌کند.
15. هر گامی که زائر امام حسین (علیه‌السلام) در روز و وقت مخصوص بردارد حجی با همه مناسک بر او می‌نویسد.
16. خداوند اول به زائران امام حسین (علیه‌السلام) نظر رحمت می‌کند سپس به میهمانانشان در صحرای عرفات.
17. زائر امام حسین (علیه‌السلام) در روز ویژه با حال حسرت از دنیا نخواهد رفت.
18. جایگاهش در بهشت می‌باشد.
شباهت ها و تفاوت ها در زیارت‌نامه‌ها
اگر اندک تاملی در زیارت‌نامه‌هایی که در مناسبت‌های مختلف و روزهای مخصوص در کنار قبر أبی‌عبدالله قرائت شده بنمائیم. خواهیم دید که علاوه بر لعن و سلامی که در تمام زیارت‌نامه‌ها کاملاً به هم شباهت دارند امّا از جهت دیگر این زیارت‌نامه‌هایی که به مناسبت نیمه رجب و نیمه شعبان و شبهای قدر و عید فطر و قربان و عرفه و عاشورا و اربعین بیان شده کاملاً با هم متفاوت هستند. و هر یک از این زیارت‌نامه‌ها مطلب تازه‌ای بر ذهن زائر القائ می‌کند و او نیز این معارف الهی را از زبان امام معصوم قرائت می‌کند.
چرا که در زیارت نیمه رجب، پس از سلام های متعدد به انبیای الهی و اوصیای بزرگ، سخن از شنیدن امام و آگاه بودن از سخن زائران و جواب امام را در فکر زائر مطرح می‌کند. بدین جهت می‌بینیم که زائر امام حسین (علیه‌السلام)در این زیارت سخن امام را بیان کرده و از امام حسین
(علیه‌السلام) درخواست شفاعت نزد خداوند علی اعلا از او می‌کند.
و در زیارت‌نامه‌ نیمه شعبان سلام فراوان در آن یافت نمی‌شود بلکه شهادت نامه‌است یعنی شهادت زائر امام حسین (علیه‌السلام) به این که اماما تو کشته شدی ولی نمردی بلکه جاوید شدی و شهادتت قلب‌های شیعه و پیروانت را زنده کرد.
شهادت به این‌که امام نور خدایی است که هرگز خاموش نمی‌شود.
و در زیارت‌نامه ‌شبهای قدر، پس از اظهار برائت از دشمنان امام، زائر امام حسین (علیه‌السلام) معرفت خود را به جایگاه امام اظهار کرده و بصیر بودنش را به راه حق امام اعلام می‌دارد.
و در زیارت ‌نامه امام حسین (علیه‌السلام) در روز عید فطر و قربان که نسبتاً طولانی است، زائر امام حسین (علیه‌السلام) پس از خوشحال از آمدن به زیارت امام و مقتدای خود دوستی و محبت و پیروی خود را از اهل‌بیت و خط روشن و صحیح آنها اعلام می‌دارد.
و در زیارت‌نامه شب و روز عرفه، زائر امام حسین (علیه‌السلام) پس از سلام بر تمام امامان به حق، امام حسین (علیه‌السلام) را مورد خطاب قرار داده و ویژگی‌های او را در قالب زیارت‌نامه در محضرش عرضه می‌کند.
و در زیارت‌نامه عاشورا که از زبان امام محمد باقر (علیه‌السلام) آن را می‌خواند به سوز دل امام باقر می‌رسد که سی و پیج مرتبه دشمنان را نفرین و از آنها اظهار برائت می‌کند به‌ویژه آل ابی سفیان و آل زیاد و آل مروان و آنهایی که به این جریان کمک کردند.
و یا این‌که در زیارت‌نامه روز اربعین اشاره به تکلیف امام شده که در برابر پرچمداران کفر و استبداد ایستادگی کرده و خون عزیزش را در این راه تقدیم داشته است.
با اندکی فکر و اندیشه در این زیارت‌نامه‌ها ملاحظه می‌کنیم که در هر یک از آن‌ها مطلب جدید مطرح گردیده که در زیارت‌نامه قبلی وجود ندارد.



پی نوشت:

1- حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 14، ص 479.
2- ابن طاووس، الاقبال، ص 303.
3- وسائل الشیعه، ج 14، ص 465.
4- همان، ص 473.
5- وسائل الشیعه، ج 4، ص475.
6- همان، ص 476.
7- همان، ص 478.
8- فضائل الاشهر الثلاثه، ص 24.
9- وسائل الشیعه، ج 10، ص 373.
10- وسائل الشیعه، ج 10، ص 363.
11- همان، ص 364.
12- همان.
13- وسائل الشیعه، ج 1، ص 365.
14- همان.
15- همان، ص 366.
16- همان، ص 368.
17- ابن قولویه ، کامل الزیارات، ص 330.
18- الاقبال، ص 211.
19- وسائل الشیعه، ج 10، ص 371.
20- همان.
21- شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 182.
22- شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج 2، ص 17.
23- وسائل الشیعه، ج 10، ص 361
24- همان، ص 362.
25- تهذیب الاحکام، ج 2، ص 17.
26- وسائل الشیعه، ج 10، ص 372.
27- همان.
28- همان.
29- همان، ص 373.
30- شیخ طوسی،مصباح التهجد، ص 551.
31- وسائل الشیعه، ج 10، ص 373.
32- همان.
33- کامل الزیارات، ص 113.
34- همان، ص 183.
35- همان.



:: موضوعات مرتبط: فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا ، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا, تور زمینی کربلا, تور هوایی کربلا, کربلا, ,

نوشته شده توسط رامش در سه شنبه 9 خرداد 1396


فضیلت زیارت امام حسین (ع) در نیمه شعبان

تور کربلا. تور زمینی کربلا. تور هوایی کربلا.

 زیارت امام حسین علیه‌السلام از اعمالی است که در اکثر اوقات و ایام مقدس نظیر روز عرفه، ابتدا و نیمه ماه‌های رجب و شعبان و رمضان و دیگر ایام از جانب معصومین (ع) بر آن تأکید شده است.

از جمله این مناسبت‌ها، زیارت ایشان در نیمه ماه شعبان است که روایات بسیاری در فضیلت آن به دست ما رسیده است. در این نوشتار علاوه بر ذکر متن زیارت سیدالشهدا (ع) در شب و روز پانزدهم ماه شعبان به همراه ترجمه آن، بر آنیم تا گوشه‌ای از فضایل و ثواب زیارت ایشان را در این مناسبت، طبق روایات نقل شده از اهل‌بیت (ع) یادآور شویم.

 

گفتار مرحوم محدث شیخ عباس قمی رحمه‌الله در کتاب گرانسنگ مفاتیح‌الجنان در خصوص این زیارت:

 بدان که احادیث بسیار در فضیلت زیارت آن حضرت در نیمه شعبان وارد شده است و بس است در این باب آن‌که به چندین سند معتبر از حضرت امام زین‌العابدین و امام جعفر صادق (ع) وارد شده که هر که خواهد مصافحه کند با او صد و بیست و چهار هزار پیغمبر, پس باید که زیارت کند قبر ابى‌عبد الله الحسین (ع) را در نیمه شعبان ,بدرستیکه ملائکه و ارواح پیغمبران رخصت می‌طلبند و به زیارت آن حضرت مى‏‌آیند پس خوشا بحال آن‌که مصافحه کند با ایشان و ایشان مصافحه کنند با او و با ایشانند پنج پیغمبر اولوالعزم، نوح و ابراهیم و موسى و عیسى و محمد صلى الله علیه و آله و علیهم أجمعین. راوى گفت پرسیدم که به چه سبب ایشان را اولوا العزم مى‏‌نامند؟ فرمود به جهت آن‌که ایشان مبعوث شده‏‌اند به مشرق و مغرب و جن و انس [۱] و اما الفاظ زیارت، پس دو نحو نقل شده؛ یکى همان زیارت است که براى اول رجب نقل شد  دیگر زیارتى است که شیخ کفعمى در کتاب بلد الامین از حضرت صادق (ع) نقل کرده و آن زیارت چنین است...

مى‏‌ایستى نزد قبر آن حضرت و مى ‌گویی:

الْحَمْدُ لِلَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ‏

 ستایش خداى را که بلند مرتبه و بزرگ است

وَ السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الزَّکِیُّ أُودِعُکَ شَهَادَهً مِنِّی لَکَ تُقَرِّبُنِی إِلَیْکَ فِی یَوْمِ شَفَاعَتِکَ‏

 و سلام بر تو اى بنده شایسته پاکیزه صفات، من ودیعه مى‏‌گذارم گواهى خود را نزد تو تا به تو روز شفاعتت مرا نزدیک گرداند

أَشْهَدُ أَنَّکَ قُتِلْتَ وَ لَمْ تَمُتْ بَلْ بِرَجَاءِ حَیَاتِکَ حَیِیَتْ قُلُوبُ شِیعَتِکَ وَ بِضِیَاءِ نُورِکَ اهْتَدَى الطَّالِبُونَ إِلَیْکَ‏

 شهادت مى‌‏دهم که تو اى بزرگوار کشته شدى اما نمردى بلکه زنده جاوید شدى و دل‌هاى شیعیانت هم طفیل حیات ابدت به زندگانى جاوید امیدوار است و به روشنى نور جمالت طالبان حضرتت به سوى تو ره یافتند

وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ نُورُ اللَّهِ الَّذِی لَمْ یُطْفَأْ وَ لاَ یُطْفَأُ أَبَداً وَ أَنَّکَ وَجْهُ اللَّهِ الَّذِی لَمْ یَهْلِکْ وَ لاَ یُهْلَکُ أَبَداً

 و گواهى مى‌‏دهم که تو آن نور خدایى که از ازل روشن بوده و تا ابد هیچکس آن را خاموش نتواند کرد و تو وجه باقى الهى که آن وجه باقى از ازل تا ابد هرگز نابود و فانى نخواهد گشت

وَ أَشْهَدُ أَنَّ هَذِهِ التُّرْبَهَ تُرْبَتُکَ وَ هَذَا الْحَرَمَ حَرَمُکَ وَ هَذَا الْمَصْرَعَ مَصْرَعُ بَدَنِکَ‏

 و گواهى مى‌دهم که این تربت پاک کربلا خاک کوى توست و این حرم شریف، حرم مطهر تو و این مکان، جایى است که بدن مبارکت در این‌جا به خاک افتاده

لاَ ذَلِیلَ وَ اللَّهِ مُعِزُّکَ وَ لاَ مَغْلُوبَ وَ اللَّهِ نَاصِرُکَ‏

 به خدا قسم که هر کس نزد تو عزیز است هرگز خوار نشود و یار و ناصر تو مغلوب نخواهد گشت

هَذِهِ شَهَادَهٌ لِی عِنْدَکَ إِلَى یَوْمِ قَبْضِ رُوحِی بِحَضْرَتِکَ وَ السَّلاَمُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ

 این شهادت نزد تو باشد تا هنگام مرگ که روحم را حضور حضرتت قبض کنند و سلام و رحمت و برکات خدا بر جان پاک تو باد.

 

فضیلت زیارت امام حسین (ع) در شب نیمه شعبان در کتاب مفاتیح‌الجنان این‌گونه آمده است:

افضل اعمال این شب و باعث آمرزش گناهان است و هر که خواهد با او مصافحه کند روح صد و بیست و چهار هزار پیغمبر زیارت کند آن جناب را در این شب [۴] و اقل زیارت آن حضرت آن است که به بامى برآید و به جانب راست و چپ نظر کند پس سر به جانب آسمان کند پس زیارت کند آن حضرت را به این کلمات «السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ» و هر کس در هر کجا باشد در هر وقت که آن حضرت را به این کیفیت زیارت کند امید است که ثواب حج و عمره براى او نوشته شود

 

زیارتی دیگر که هم برای نیمه شعبان و هم برای اول ماه رجب نقل شده است:

از حضرت صادق (ع) روایت است که هر که زیارت کند امام حسین (ع) را در روز اول ماه رجب، البته حق تعالى بیامرزد او را و از ابن ابى‌نصر منقول است که از حضرت امام رضا (ع) سؤال کرد که در کدام وقت بهتر است که زیارت کنیم امام حسین (ع) را؟ فرمود که در نصف رجب و نصف شعبان. شیخ مفید و سید بن طاوس ذکر کرده‌‌‏اند که این زیارت که ذکر مى‌‏شود براى روز اول رجب و شب نیمه شعبان است و لکن شهید علاوه کرده بر آن شب اول رجب و شب و روز نیمه رجب و روز نیمه شعبان را، پس به حسب فرموده ایشان این زیارت براى شش وقت است و کیفیت آن زیارت این است؛ هر گاه خواستى زیارت کنى اباعبدالله الحسین (ع) را در این اوقات غسل کن و پاکیزه‌‏ترین جامه‏‌هاى خود را بپوش و بایست بر در قبه مطهره آن حضرت رو به قبله و سلام کن بر جناب رسول خدا (ص) و بر امیرالمؤمنین (ع) و بر حضرت فاطمه (س) و بر امام حسن و امام حسین و بر باقى امامان صلوات الله علیهم أجمعین و بعد از این بیاید در اذن دخول زیارت عرفه کیفیت سلام کردن بر این بزرگواران؛‏

پس داخل شو و بایست نزد ضریح مقدس و صد مرتبه بگو:

اللَّهُ أَکْبَرُ

 خدا بزرگتر است

پس بگو:

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ‏

 سلام بر تو اى فرزند رسول خدا سلام بر تو اى فرزند خاتم پیغمبران

(السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْمُرْسَلِینَ) السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیِّینَ‏

 (سلام بر تو اى فرزند سید رسولان حق) سلام بر تو اى فرزند سید جانشینان پیغمبران

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا حُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍ‏

 سلام بر تو اى اباعبدالله سلام بر تو اى حسین‌بن‌على

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ فَاطِمَهَ سَیِّدَهِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ اللَّهِ وَ ابْنَ وَلِیِّهِ‏

 سلام بر تو اى فرزند فاطمه زهرا سیده زنان عالم سلام بر تو اى ولى خدا فرزند ولى خدا

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا صَفِیَّ اللَّهِ وَ ابْنَ صَفِیِّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا حُجَّهَ اللَّهِ وَ ابْنَ حُجَّتِهِ‏

 سلام بر تو اى برگزیده خدا فرزند برگزیده خدا سلام بر تو اى حجت خدا فرزند حجت خدا

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا حَبِیبَ اللَّهِ وَ ابْنَ حَبِیبِهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا سَفِیرَ اللَّهِ وَ ابْنَ سَفِیرِهِ‏

 سلام بر تو اى دوست و حبیب خدا فرزند حبیب خدا سلام بر تو اى سفیر خدا فرزند سفیر خدا

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا خَازِنَ الْکِتَابِ الْمَسْطُورِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ التَّوْرَاهِ وَ الْإِنْجِیلِ وَ الزَّبُورِ

 سلام بر تو اى خازن و نگهبان مسطور در کتاب آسمانى سلام بر تو اى وارث علوم تورات موسى و انجیل عیسى و زبور داود

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا أَمِینَ الرَّحْمَنِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا شَرِیکَ الْقُرْآنِ‏

 سلام بر تو اى امین رحمان سلام بر تو اى شریک با قرآن

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا عَمُودَ الدِّینِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَابَ حِکْمَهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ‏

 سلام بر تو اى عمود و نگهبان دین اسلام سلام بر تو اى درگاه علم و حکمت پروردگار عالم

(السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَابَ حِطَّهٍ الَّذِی مَنْ دَخَلَهُ کَانَ مِنَ الْآمِنِینَ)

 (سلام بر تو اى باب حطه که هر که در آن در وارد شود از هر بلا ایمن است)

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا عَیْبَهَ عِلْمِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا مَوْضِعَ سِرِّ اللَّهِ‏

 سلام بر تو اى صندوق و مخزن علم حق سلام بر تو اى موضع و محل سر خدا

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ثَارَ اللَّهِ وَ ابْنَ ثَارِهِ وَ الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ

 سلام بر تو اى کسى که خدا از خون پاک تو و پدر بزرگوارت که به ناحق ریختند انتقام مى‌‏کشد و از ظلم وارد بر تو دادخواهى مى‏‌کند

السَّلاَمُ عَلَیْکَ وَ عَلَى الْأَرْوَاحِ الَّتِی حَلَّتْ بِفِنَائِکَ وَ أَنَاخَتْ بِرَحْلِکَ‏

 سلام بر تو و بر ارواح پاکى که در حرم مطهرت با تو مدفونند بر جمیع شما از من درود و تحیت و سلام خدا باد تا من هستم و تا لیل و نهار در جهان برقرار است

بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الْمُصِیبَهُ

 پدر و مادرم و جانم فداى شما اى اباعبدالله تعزیتت در عالم بزرگ

وَ جَلَّتِ الرَّزِیَّهُ بِکَ عَلَیْنَا وَ عَلَى جَمِیعِ أَهْلِ الْإِسْلاَمِ‏

 و مصیبتت در جهان بر ما شیعیان و تمام اهل اسلام سخت و عظیم و ناگوار و دشوار بود

فَلَعَنَ اللَّهُ أُمَّهً أَسَّسَتْ أَسَاسَ الظُّلْمِ وَ الْجَوْرِ عَلَیْکُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ‏

 پس خدا لعنت کند امتى را که اساس ظلم و ستم را بر شما خاندان رسالت بنیاد کردند

وَ لَعَنَ اللَّهُ أُمَّهً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقَامِکُمْ وَ أَزَالَتْکُمْ عَنْ مَرَاتِبِکُمُ الَّتِی رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فِیهَا

 و خدا لعنت کند امتى را که شما را از مقام و مرتبه (خلافت) خود منع کردند و رتبه‏‌اى که خدا به شما عطا کرده بود از شما گرفتند.

بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ‏

 پدر و مادرم و جانم فداى شما اهل‌بیت باد اى اباعبدالله

أَشْهَدُ لَقَدِ اقْشَعَرَّتْ لِدِمَائِکُمْ أَظِلَّهُ الْعَرْشِ مَعَ أَظِلَّهِ الْخَلاَئِقِ‏

 گواهى مى‌‏دهم که براى خون پاک شما که ریخته شد سرادق عرش و ارکان و ارواح خلایق به لرزه درآمد.

وَ بَکَتْکُمُ السَّمَاءُ وَ الْأَرْضُ وَ سُکَّانُ الْجِنَانِ وَ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ

 و براى شما آسمان و زمین و ساکنان بهشت و خلق بر و بحر همه گریستند.

صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکَ عَدَدَ مَا فِی عِلْمِ اللَّهِ لَبَّیْکَ دَاعِیَ اللَّهِ‏

 درود خدا بر تو باد به عدد آن‌چه در علم خداست من دعوت خدا را اجابت کردم.

إِنْ کَانَ لَمْ یُجِبْکَ بَدَنِی عِنْدَ اسْتِغَاثَتِکَ وَ لِسَانِی عِنْدَ اسْتِنْصَارِکَ فَقَدْ أَجَابَکَ قَلْبِی وَ سَمْعِی وَ بَصَرِی‏

 اگر به بدنم در هنگام استغاثه تو و هنگام یارى طلبیدنت به زبانم تو را اجابت نکردم لیکن قلب و گوش و چشم عالم ارواح من دعوتت را اجابت کرد.

سُبْحَانَ رَبِّنَا إِنْ کَانَ وَعْدُ رَبِّنَا لَمَفْعُولاً أَشْهَدُ أَنَّکَ طُهْرٌ طَاهِرٌ مُطَهَّرٌ مِنْ طُهْرٍ طَاهِرٍ مُطَهَّرٍ

 منزه است پروردگار ما که البته وعده آن ذات اقدس منجز و واقع خواهد شد گواهى مى‌‏دهم که وجود تو در منتهاى پاکیست و از خاندان پاک عصمت و طهارت است.

طَهُرْتَ وَ طَهُرَتْ بِکَ الْبِلاَدُ وَ طَهُرَتْ أَرْضٌ أَنْتَ بِهَا (فِیهَا) وَ طَهُرَ حَرَمُکَ‏

 و از کمال پاکى و پاکیزگى تو بلاد همه از لوث کفر و شرک پاک شد و بلکه سرزمینى که تو در آن بودى و حریم مطهرت همه پاک گردید.

أَشْهَدُ أَنَّکَ (قَدْ) أَمَرْتَ بِالْقِسْطِ وَ الْعَدْلِ وَ دَعَوْتَ إِلَیْهِمَا



:: موضوعات مرتبط: فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا ، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا, تور زمینی کربلا, تور هوایی کربلا, کربلا, ,

نوشته شده توسط رامش در شنبه 23 ارديبهشت 1396


ترک زیارت امام حسین علیه السلام در کربلا چه عواقبی دارد ؟

ترک زیارت امام حسین علیه السلام در کربلا چه عواقبی دارد ؟


همیشه از ثواب و فواید زیارت امام حسین علیه السلام نقل کرده ایم اما این بار بد نیست از عواقب ترک زیارت امام حسین علیه السلام ذکری به میان بیاید . پس به تمام دوستان عزیز سایت تور کربلا تقدیم می کنیم :


تارک زيارت کربلا


هارون بن خارجه از امام صادق عليه السلام روايت کرده است که :


قال سئلته عمّن تَرَکَ زيارَة الحسين 7 مِن غَيرِ مِلّة ، فقال 7 هذا الرّجل مِن اهل النّار.


هارون مى گويد: سؤ ال کردم از امام صادق عليه السلام از کسى که ترک کرده است زيارت حسين عليه السلام را، حضرت فرمود: او از اهل جهنّم است .
و در روايت ديگرى ميباشد که ، شخصى عرض کرد به امام صادق عليه السلام :

يابن رَسُول اللّه ما تَقُول فيمَن تَرَکَ زيارة الحسين عليه السلام و هو يقدرُ على ذلک ، قال : عليه السلام


اَقول انَّه قَد عقّ رسول اللّه و عقّنا و استَخَفّ بامر هوله و مَن زارَه کان اللّه له من وراء حوائجه و کفى ما اهمّه امر دنيا و انَّه تعالى ليجلب الرّزّق على العبد و يخلف عليه ما انفق يغفر ذنوبه خميسن سنة و يرجع الى اهله و ما عليه وزرٌ و لا خطيئته الّا و قد محيت ذنوبه من صحيفته و يجعل له بکل درهم انفقه عشر آلاف درهم و ذخّر ذلک فاذا حشر قيل له ، لک عشرة آلاف درهم و انّ اللّه نظر لک و ذخّرها لک .


ترجمه : کسى از محضر امام صادق عليه السلام سؤ ال کرد يا بن رسول اللّه (ص ) چه مى گوئى ! در مورد کسى که ترک ميکند زيارت قبر امام حسين عليه السلام را در حالى که مى تواند به زيارت کربلا و قبر شريف آن حضرت برود؟


حضرت فرمود: مى گويم آن شخص نسبت به رسول خدا و ما اهل بيت عاق شده است و سبک شمرده دستور ما را. هر کس زيارت کند قبر جدّم حسين عليه السلام را خداوند حوائجش را برآورده مى سازد،

و کفايت مى کند مهمترين مسائل دنيوى اش را، و روزى او را افزون مى کند، و انفاق مى کند، و مى آمرزد گناهانش را پنجاه سال ، و ثوابش به خودش و اهل او بر مى گردد،

و هيچ وزر و گناهى از او نمى ماند مگر آنکه احاطه مى کند خداوند گناهانش را در نامه اعمالش و خداوند براى هر درهمى که در راه کربلا انفاق کرده ده هزار درهم براى او ذخيره مى سازد،

پس زمانى که محشور مى شود به او گفته مى شود که براى تو ده هزار درهم مى باشد که خداوند به تو عطاء فرموده است و براى تو ذخيره گردانيده است .


( دزدى با نام امام حسين عليه السلام )


از مرحوم سيد احمد بهبهانى نقل شده : در ايام توقفم در کربلا حاج حسن نامى در بازار زينبيه ، دکانى داشت که مهر و تسبيح مى ساخت و مى فروخت . معروف بود که حاجى تربت مخصوصى دارد و مثقالى يک اشرفى مى فروشد.


روزى در حرم امام حسين عليه السلام حبيب زائرى را دزدى زد و پولهايش ‍ را برد. زائر خود را به ضريح مطهر چسبانيد و گريه کنان مى گفت : يا اباعبداللّه در حرم شما پولم را بردند، در پناه شما هزينه زندگيم را بردند. به کجا شکايت ببرم ؟


حاج حسن مزبور حاضر متأ ثر شد و با همين حال تأ ثر به خانه رفت و در دل به امام حسين عليه السلام گريه مى کرد.


شب در خواب ديد که در حضور سالار شهيدان به سر مى برد به آقا گفت : از حال زائرت که خبر دارى ؟ دزد او را رسوا کن تا پول را برگرداند.


امام حسين فرمود: مگر من دزد گيرم ؟


اگر بنا باشد که دزدها را نشان دهم بايد اول تو را معرفى کنم .


حاجى گفت : مگر من چه دزدى کردم ؟


حضرت فرمود: دزدى تو اين است که خاک مرا به عنوان تربت مى فروشى و پول مى گيرى . اگر مال من است چرا در برابرش پول مى گيرى و اگر مال توست ، چرا به نام من مى دهى ؟


عرض کرد: آقا جان ! از اين کار توبه کردم و به جبران مى پردازم .


امام حسين عليه السلام فرمود:


پس من هم دزد را به تو نشان مى دهم . دزد پول زائر، گدايى است که برهنه مى شود و نزديک سقاخانه مى نشيند و با اين وضعيت گدايى مى کند، پول را دزديد و زير پايش دفن کرد و هنوز هم به مصرف نرسانده .


حاجى از خواب بيدار مى شود و سحرگاه به صحن مطهر امام حسين عليه السلام وارد مى شود، دزد را در همان محلى که آقا آدرس داده بود شناخت که نشسته بود.


حاجى فرياد زد: مردم بياييد تا دزد پول را به شما نشان دهم . گداى دزد هر چه فرياد مى زد مرا رها کنيد، اين مرد دروغ مى گويد، کسى حرفش را گوش ‍ نداد. مردم جمع شدند و حاجى خواب خود را تعريف کرد و زير پاى گدا را حفر کرد و کيسه پول را بيرون آورد.


بعد به مردم گفت : بياييد دزد ديگرى را نشان شما دهم ، آنان را به بازار برد و درب دکان خويش را بالا زد و گفت : اين مالها از من نيست حلال شما. بعد تربت فروشى را ترک کرد و با دست فروشى امرار معاش ‍ مى کرد.

 



:: موضوعات مرتبط: فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا ، ،

نوشته شده توسط رامش در پنج شنبه 31 فروردين 1396


:: هتل درجه الف المیزان کربلا
:: تور کربلا عید فطر
:: رستوران رکن السلطان بهترین رستوران کربلا
:: رستوران کباب نبیل در کربلا
:: هتل روتانا کربلا
:: هتل الاشیقر در کربلا
:: تور کربلا ویژه اردیبهشت
:: نکات مهم در سفر به کربلا
:: رستوران های معروف کربلا
:: رستوران زعفران در شهر کربلا
:: راهنمای سفر به نجف اشرف
:: هتل المحمود کربلا
:: هتل الاشیقر در کربلا
:: اقامت هتل فندق العقیله در کاظمین
:: لذت غذا در رستوران الفردوس کربلا
:: مقبره ذوالکفل نجف اشرف
:: رستوران النخیل در کربلا
:: هتل لارسا کربلا
:: تور کربلا نوروز 98
:: هتل دره الحسین کربلا





تلفن دفتر فروش تور کربلا

54 44 67 43 021

67 43 67 43 021

835 2100 0937

آقای صبوری

ساعات تماس

9 صبح تا 7 بعد از ظهر






:: آبان 1399
:: ارديبهشت 1398
:: فروردين 1398
:: اسفند 1397
:: بهمن 1397
:: دی 1397
:: آذر 1397
:: آبان 1397
:: مهر 1397
:: شهريور 1397
:: مرداد 1397
:: تير 1397
:: خرداد 1397
:: ارديبهشت 1397
:: فروردين 1397
:: اسفند 1396
:: بهمن 1396
:: دی 1396
:: آذر 1396
:: آبان 1396
:: مهر 1396
:: شهريور 1396
:: مرداد 1396
:: تير 1396
:: خرداد 1396
:: ارديبهشت 1396
:: فروردين 1396
:: اسفند 1395
:: بهمن 1395
:: دی 1395
:: آذر 1395
:: آبان 1395
:: مهر 1395
:: شهريور 1395
:: مرداد 1395
:: تير 1395
:: خرداد 1395
:: ارديبهشت 1395
:: فروردين 1395
:: اسفند 1394
:: بهمن 1394
:: دی 1394
:: آذر 1394
:: آبان 1394
:: مهر 1394
:: شهريور 1394
:: مرداد 1394
:: تير 1394
:: خرداد 1394
:: ارديبهشت 1394
:: فروردين 1394
:: اسفند 1393
:: بهمن 1393
:: دی 1393
:: آذر 1393
:: آبان 1393
:: مهر 1393
:: شهريور 1393
:: مرداد 1393
:: تير 1393

آبر برچسب ها

تور کربلا , تور هوایی کربلا , تور زمینی کربلا , تور هوایی کربلا , کربلا , کربلا , تور کربلا هوایی , تور زیارتی کربلا , ثبت نام کربلا , تور زمینی کربلا , ثبت نام تور کربلا , امام حسین , زیارت کربلا , تور کربلا , تور زیارتی به کربلا ,

صفحه نخست | ايميل ما | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ |پروفایل مدیر وبلاگ |